Μια σπουδαία επιχειρηματική ιδέα. Μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρία

Παρουσίαση της εταιρίας μας

Όλα ξεκίνησαν το 1948 στην Νέα Ερυθραία στον πρώτο φούρνο ΒΕΝΕΤΗ. Από τότε και για 69 χρόνια η εταιρία παράγει και διαθέτει προϊόντα αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής με απόλυτη προσήλωση στην παράδοση, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση του καταναλωτή. Το 1994 λειτουργεί το πρώτο κατάστημα με την μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise). Το 2002, η νέα διοίκηση της εταιρίας επεξεργάσθηκε και έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο, σύγχρονο, αναπτυξιακό πρόγραμμα ποιοτικής αναβάθμισης σε όλους τους τομείς με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών της.

Σήμερα η ΒΕΝΕΤΗΣ διαθέτει ένα δίκτυο 85 σημείων πώλησης- γνωστά ως καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ- από τα οποία τα 65 λειτουργούν με τη μέθοδο του franchising και τα 20 ανήκουν στην εταιρία. Επίσης ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία της εταιρίας στον τομέα των κλειστών αγορών.

Βλέποντας μπροστά και δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης η εταιρία είναι προσανατολισμένη σε ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης και διεύρυνσης του δικτύου των σημείων πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα αναπτυξιακό πλάνο που θα συνδυάσει εταιρικές επενδύσεις σε ανακαινίσεις και δημιουργία νέων εταιρικών καταστημάτων αλλά και νέων συνεργασιών μέσω του θεσμού της δικαιόχρησης (franchise).

Το 2010 η εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, εισάγοντας  ένα νέο concept καταστήματος. Το νέο κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ FOOD HALL στο Γέρακα, είναι ο πρώτος χώρος με ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις, που καλύπτουν κάθε ανάγκη του καταναλωτή: Πλήρες πρωινό, πλούσιες ποικιλίες καφέ, ροφήματα, επώνυμο γλυκό και για πρώτη φορά πεντανόστιμο, υγιεινό, σπιτικό φαγητό από ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, με την υπογραφή του γνωστού σεφ Γιάννη Τζελέπη. Κι όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές. Στο νέο κατάστημα μπορεί επίσης κανείς να βρει τα πλέον εκλεκτά προϊόντα των καταστημάτων ΒΕΝΕΤΗΣ καθώς και μια νέα σειρά αρτοσκευασμάτων ειδικής διατροφικής αξίας, που για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά!

Τα κεντρικά γραφεία και η μονάδα παραγωγής της εταιρίας βρίσκονται στην Λυκόβρυση Αττικής και στεγάζονται σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 14.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η ΒΕΝΕΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ. με απόλυτη προσήλωση στην εξασφάλιση της άριστης ποιότητας των προϊόντων της και της άρτιας και συνεχούς εξυπηρέτησης των πελατών της, έχει καθιερώσει και τηρεί, μέσω του φορέα πιστοποίησης TUV Rheinland, σε όλο το πλέγμα των διαδικασιών της ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (Σ.Δ.Π.) σύμφωνο με τις αυστηρές προδιαγραφές και απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ΕΝ ISO 9001:2008 και των απαιτήσεων του συστήματος HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), αλλά και σύμφωνο με το Ελληνικό πρότυπο ΕΛΟΤ 1416:ΔΕΚ 2000. Πιστοποιήσεις που αποσκοπούν στην εξασφάλιση σταθερής και υψηλής ποιότητας των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, εφαρμόζοντας όλες τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Μια τεράστια ποικιλία προϊόντων

Σε όλα τα σημεία πώλησης του δικτύου ο καταναλωτής μπορεί να βρει πληθώρα φρέσκων, ποιοτικών προϊόντων, σε εξαιρετικές τιμές, όπως:
*Αρτοσκευάσματα
*Κουλούρια, κριτσίνια, μπισκότα
*Παξιμάδια, φρυγανιές
*Σφολιάτες, κρουασάν
*Ζεστά και κρύα σάντουιτς
*Γλυκά και προϊόντα ζαχαροπλαστικής
*Κατεψυγμένες ζύμες
*Παγωτά, παγωτίνια, τούρτες παγωτό
*Έτοιμο φαγητό, πίτσες, πεινιρλί
*Καφέδες, ροφήματα
*Γαλακτοκομικά και άλλα είδη ψυγείου
*Κάβα, αναψυκτικά, χυμοί, κρασιά, ποτά
*Προϊόντα MINI MARKET
*Υπηρεσίες CATERING κ.λ.π.

Οι Αξίες μας...Το Όραμά μας

Αν θέλαμε να δώσουμε επιγραμματικά μερικά από τα σημεία του οράματος και των αξιών της εταιρίας μας θα λέγαμε:

 • «Θέλουμε να είμαστε ηγέτες στο χώρο της παρασκευής και διάθεσης προϊόντων αρτοποιϊας και ζαχαροπλαστικής, αποτελώντας τα καταστήματα μας την πρώτη επιλογή των καταναλωτών.»
 • «Θέλουμε οι γεύσεις, η φρεσκάδα, οι παραδοσιακές συνταγές, τα αγνά υλικά, η ποιότητα και η ποικιλία των προϊόντων μας να μας τοποθετήσουν πρώτους στις καρδιές των πελατών μας, μέσα από την πιο φιλική και ποιοτική καθημερινή εξυπηρέτηση.»
 • «Να εξασφαλίζουμε την συνεχή και κερδοφόρα ανάπτυξη της εταιρίας και του δικτύου μας, προσφέροντας αξία στην επένδυση των μετόχων και συνεργατών μας.»
 • «Να οδηγήσουμε τις εξελίξεις στον κλάδο μας, προάγοντας την έννοια της σωστής διατροφής και συνεισφέροντας στην ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου.»
 • «Να δημιουργήσουμε και να θεμελιώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και σωστής συνεργασίας με τους προμηθευτές μας, αποβλέποντας σε αμοιβαία οφέλη.»
 • «Χτίζουμε και βασιζόμαστε σε ένα ισχυρό περιβάλλον αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αναγνώρισης και επιβράβευσης της συνεισφοράς των ανθρώπων μας, συνεχούς υποστήριξης των συνεργατών (δικαιοδόχων) μας, σκοπεύοντας ταυτόχρονα να συμβάλουμε συνεχώς στη θετική εξέλιξη, ανάπτυξη και ευημερία τους.»
 • «Νιώθουμε ότι ανήκουμε σε μια μεγάλη οικογένεια και είμαστε υπερήφανοι που η  <ΒΕΝΕΤΗΣ>  είναι κομμάτι της ζωής μας.»

Με μακρόχρονη και καταλυτική διαδρομή το όνομα ΒΕΝΕΤΗΣ σημαίνει πολλά περισσότερα από προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής ...Σημαίνει...

Εμπιστοσύνη
Τήρηση της παράδοσης
Αμοιβαιότητα
Απλότητα
Συνεργασία
Αυτοπεποίθηση
Δέσμευσηγια διαρκή βελτίωση
Ακεραιότητα
Ποικιλία προϊόντων
Προσήλωση στον πελάτη
Άψογη εξυπηρέτηση
Αξιοπιστία
Εστίαση στην ποιότητα
Εστίαση στη προστιθέμενη αξία

Αυτές είναι και οι πραγματικές αξίες που καθιέρωσαν το όνομα ΒΕΝΕΤΗΣ στην κορυφή της προτίμησης του καταναλωτικού κοινού.

Ποια προσόντα πρέπει να έχεις, για να έχεις το δικό σου κατάστημα ''ΒΕΝΕΤΗ''

Η εταιρία μας αναζητά ανεξάρτητους επιχειρηματίες (άνδρες και γυναίκες) ηλικίας περίπου από 24-45 ετών, που επιθυμούν να κατέχουν και να διαχειρίζονται τη δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα σύμφωνα με ένα επιτυχημένο σύστημα franchising.

Η εταιρία προτιμά ο υποψήφιος δικαιοδόχος να διαθέτει το ακόλουθο προφίλ. 

Να ασχοληθεί προσωπικά (αυτοαπασχόληση) με την επιχείρησή του, διαθέτοντας χρήμα και χρόνο, αλλά και την απαιτούμενη όρεξη για δουλειά. Να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και των προσπαθειών του στην διεύθυνση και λειτουργία του καταστήματος, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για το κατάστημα και για το σύστημα δικαιόχρησης.

Ο ιδανικός υποψήφιος θα μπορούσε να είναι απόφοιτος σχολών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Η προηγούμενη ενασχόληση, εμπειρία στον χώρο της αρτοποιίας ή τον χώρο της εστίασης είναι επιθυμητή άλλα όχι προαπαιτούμενη.

Σημαντική επίσης κρίνεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης της επένδυσης από ίδια κεφάλαια ή τουλάχιστον, αν προχωρήσει σε δανεισμό ή χρηματοδότηση, να έχει την δυνατότητα να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες κυρίως του πρώτους μήνες της επένδυσης.
Εξαιρετικής σημασίας παράγοντα αποτελεί και η εντοπιότητα του υποψηφίου συνεργάτη. Η εταιρία αναζητά συνεργάτες που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν καλές δημόσιες σχέσεις και όνομα στην τοπική κοινωνία όπου πρόκειται να δραστηριοποιηθούν.

Πρέπει να διαθέτει δυναμισμό, ισχυρή προσωπικότητα και εξωστρεφή χαρακτήρα. Να είναι τίμιος, αξιόπιστος, φερέγγυος. Να διαθέτει επιχειρηματικό πνεύμα, διοικητικές, οργανωτικές ικανότητες, να έχει πρακτικό μυαλό και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καθημερινή διαχείριση της επιχείρησης. Να μπορεί να διαχειριστεί ανθρώπινο δυναμικό. Να μπορεί να στρατολογήσει, να επιλέξει και να προσλάβει εργαζομένους. Να μην είναι απλά καλός στο να μαθαίνει νέα πράγματα, αλλά και ικανός να κινητοποιεί και να εκπαιδεύει τους άλλους.

Ιδανικά να γνωρίζουν τη λιανική πώληση και να γνωρίζουν την δυσκολία του να εξυπηρετούν πελάτες λιανικής, να έχουν την ικανότητα και την θέληση να εξυπηρετούν κόσμο.

Να επιθυμεί να ακολουθήσει μια κοινή πορεία, να μπορεί να λειτουργεί σε οργανωμένο περιβάλλον και να πιστεύει στην δύναμη της ομάδας και της κοινής προσπάθειας. Να ακολουθεί προδιαγραφές, οδηγίες και όρους λειτουργίας και συνεργασίας. Να είναι σε θέση να ακούει, να επιδέχεται βελτιώσεις, να μπορεί να αλλάζει και να προσαρμόζεται στον ρυθμό της αγοράς και του ανταγωνισμού. Να είναι αποφασισμένος να εργαστεί στα πλαίσια της μεθόδου του franchising.

Να είναι προετοιμασμένος να δουλέψει πολλές ώρες, με σκοπό να πετύχει η επιχείρησή του. 

Η εταιρία αναζητά συνεργάτη με ισχυρά κίνητρα και θέληση να πετύχει. Συνεργάτη που να νιώθει περήφανος να ανήκει στο συγκεκριμένο δίκτυο, να εκπροσωπεί την συγκεκριμένη επωνυμία και τις αξίες της, να επιθυμεί να προσφέρει στους πελάτες, στην τοπική αγορά, στην οικογένεια του, στο δίκτυο. Συνεργάτη με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό για το προϊόν και τις υπηρεσίες που θα εξουσιοδοτηθεί να προωθήσει.

Ο υποψήφιος Δικαιοδόχος, αφού επιλεγεί, πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, η διάρκεια του οποίου εξαρτάται από την πρόοδο του υποψηφίου και την εξακρίβωση από την εταιρία ότι ο υποψήφιος είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, για να ανοίξει και λειτουργήσει έναν κατάστημα «ΒΕΝΕΤΗ» .

Τέλος, η εταιρία μας προσφέρει ειδικά προγράμματα υποστήριξης και χρηματοδότησης σε απόφοιτους σχολών αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής.

Επιλογή καταστήματος. Ένας χώρος που οφείλει να σέβεται τον καταναλωτή και το όνομα ΒΕΝΕΤΗΣ.


Το κατάλληλο κατάστημα πρέπει να βρίσκεται στον εμπορικό κορμό ή πλησίον αυτού ή σε οδικό άξονα μεγάλης κυκλοφορίας, ιδιαίτερα πεζών, της εκάστοτε περιοχής ενδιαφέροντος. Το σημείο να είναι κομβικό, ορατό και εύκολα προσπελάσιμο από το καταναλωτικό κοινό.
Να διαθέτει επαρκείς και εύκολα προσβάσιμες θέσεις στάθμευσης.
Να καταλαμβάνει έκταση τουλάχιστον 100τ.μ. - 130τ.μ. χωρίς τους βοηθητικούς χώρους.
Το κόστος επένδυσης για την διαμόρφωση ενός καταστήματος «ΒΕΝΕΤΗ», συμπεριλαμβανομένων των δαπανών κατασκευής, διαμόρφωσης, χωροργάνωσης, μηχανολογικού, ηλεκτρικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μηχανογράφησης, σηματοδότησης και του κόστους αγοράς του πρώτου εμπορεύματος,  ξεκινά περίπου από τα 160.000 €.
Κάθε κατάστημα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες, σχέδια και προδιαγραφές κατασκευής, διαμόρφωσης, χωροργάνωσης και εξοπλισμού της εταιρίας.
Κάθε κατάστημα «ΒΕΝΕΤΗ» πρέπει να χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, ποιότητα, ποικιλία, καθαριότητα,  οργάνωση των χώρων παράθεσης, δυνατότητα οπτικής πρόσβασης στους χώρους παρασκευής. Να είναι έντονη η μυρωδιά του ψωμιού, να αποπνέει μια παραδοσιακή αίσθηση από τα υλικά δόμησης και από τα προϊόντα του, να είναι διάχυτη η αίσθηση της περιποίησης και να προσδίδει την δυνατότητα της επιλογής. Γύρω από το ταμείο ή σε σημεία πολύ κοντινά στους πελάτες θα πρέπει να υπάρχουν δείγματα για γευστικές δοκιμές.
Αυτό το μοντέλο καταστήματος χρειάζεται για να λειτουργήσει εκτός από τον Υπεύθυνο Καταστήματος  (κατά προτίμηση τον επιχειρηματία) τουλάχιστον άλλα τρία (3) άτομα. Ο αριθμός του προσωπικού έχει άμεση σχέση με την δυναμική της τοπικής αγοράς, την εισροή πελατών και των κύκλο εργασιών.
Για την τροφοδοσία του καταστήματος, απαιτείται μεταφορικό μέσο που να πληροί τις προδιαγραφές, που ορίζουν οι εκάστοτε ισχύοντες κανόνες μεταφοράς  προϊόντων άρτου και γενικά τροφίμων.
Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά, χωρίς διακοπή τις Κυριακές και τις αργίες, από τις 05.00 π.μ. μέχρι τις 22.00 μ.μ. (συμπεριλαμβανομένων και των εργασιών προετοιμασίας του καταστήματος) σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο δικαιοπάροχος.

Συνοπτικός πίνακας βασικών μεγεθών.

Μέγεθος καταστήματος 60 – 130 τ.μ.
Υψος επένδυσης Από 160.000 €
Entry fee 15.000 €
Royalties ΟΧΙ
Marketing fee 2% επί των καθαρών αγορών χονδρικής το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 0,5% στις πωλήσεις λιανικής.

 *Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλες οι υπηρεσίες μας στην υπηρεσία σας.

Στην πολυετή επιτυχημένη πορεία μας, στον τομέα του franchise,έχουμε δημιουργήσει νέα δεδομένα στον χώρο. Επενδύοντας με συνέπεια και σταθερότητα σε ανθρώπους, σε υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και σε νέες ιδέες και καινοτομίες, κερδίζουμε ολοένα και περισσότερο την εκτίμηση των καταναλωτών που εμπιστεύονται για την ικανοποίηση των καθημερινών αναγκών τους ένα από τα πιο δυνατά σήματα στον χώρο.

Αυτή η πραγματικότητα, αλλά και ένα δοκιμασμένο πλέγμα συστηματικών και συντονισμένων υποστηρικτικών δράσεων αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την περαιτέρω ανάπτυξή μας, αλλά και για κάθε υποψήφιο δικαιοδόχο που θα επιλέξει να ενταχθεί στην εντυπωσιακή πορεία μας. Υποστηρικτικές δράσεις, που εκτός από πηγές ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, αποτελούν και προνόμια σιγουριάς για την επένδυση κάθε νέου συνεργάτη.

Η εταιρία μας (ο Δικαιοπάροχος) δεν περιορίζεται στο να προσφέρει διάφορες υπηρεσίες μόνο πριν από την έναρξη λειτουργίας του Καταστήματος. Προσφέρει υπηρεσίες για την έναρξη λειτουργίας του Καταστήματος, αλλά και μετά την έναρξη λειτουργίας του και καθ΄ όλη την διάρκεια της συμβατικής σχέσης.

-Αξιολόγηση και επιλογή σημείου
Η εταιρία, βασιζόμενη στην κρίση και στην εμπειρία των εξειδικευμένων στελεχών της, υποστηρίζει συμβουλευτικά τον δικαιοδόχο, κατά την διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής του καταστήματός του. Για την αξιολόγηση της τοποθεσίας, που θα βρίσκεται το κατάστημα, λαμβάνονται υπόψη διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την πυκνότητα του πληθυσμού, τα διάφορα δημογραφικά στοιχεία, τη μορφή της κίνησης, τις στατιστικές της αγοράς, την ύπαρξη εμπορικών κέντρων, τον ανταγωνισμό, την ανάπτυξη των καταστημάτων, τους τύπους των καταστημάτων, το κόστος αγοράς ή μίσθωσης του κτιρίου και άλλους παράγοντες.

-Αρχική εκπαίδευση
Η εταιρία παρέχει σε κάθε νέο δικαιοδόχο και στο προσωπικό του ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης τουλάχιστον 60 ημερών, στο οποίο καλύπτονται επιμέρους ανάγκες κάθε συνεργάτη και διάφορες πτυχές της λειτουργίας ενός καταστήματος «ΒΕΝΕΤΗ», περιλαμβανομένων των τομέων διαχείρισης, λειτουργίας, διοίκησης, λογιστικής, μάρκετινγκ, εξυπηρέτησης πελάτη, πωλήσεων, παρασκευής, προϊόντος, κανόνων υγιεινής, κλπ. Η εταιρία αναλαμβάνει το κόστος των γενικών εξόδων της εκπαίδευσης, των υλικών και όλων των τεχνικών εκπαιδευτικών εργαλείων. Οι δαπάνες διαβίωσης και διατροφής του δικαιοδόχου και του προσωπικού, του όπως και κάθε άλλο έξοδο, βαρύνουν το Δικαιοδόχο. Οι υποψήφιοι δεν δικαιούνται αποζημίωσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος εκπαίδευσης. Στο σημείο αυτό, πρέπει να τονιστεί ότι η διαδικασία της εκπαίδευσης για το σύστημα franchising της ΒΕΝΕΤΗΣ αποτελεί μια συνεχή διαδικασία, που διαρκεί όσο και η σχέση συνεργασίας.

-Οδηγίες και προδιαγραφές διαμόρφωσης καταστήματος
Η εταιρία παρέχει στον δικαιοδόχο αναλυτικές και πλήρης οδηγίες και προδιαγραφές σχεδιασμού, διαμόρφωσης, χωροργάνωσης, σηματοδότησης, merchandising και μηχανολογικού, ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού του καταστήματος. Οι δαπάνες της αρχιτεκτονικής μελέτης, της επίβλεψης, των εργασιών διαμόρφωσης, των υλικών διαμόρφωσης, κατασκευής, σηματοδότησης, ο εξοπλισμός και κάθε άλλο κόστος κατασκευής, διαμόρφωσης και εξοπλισμού βαρύνουν τον δικαιοδόχο.

-Υποστήριξη οργάνωσης και λειτουργίας καταστήματος
Εξειδικευμένο προσωπικό επισκέπτεται τακτικά όλα τα καταστήματα του δικτύου με σκοπό την παροχή υποστήριξης, εντοπισμού και αντιμετώπισης προβλημάτων και δυσλειτουργιών. Στην συνέχεια του εντύπου υπάρχει αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας υποστήριξης λειτουργίας.

-Marketing
Σχεδιάζονται και υλοποιούνται τακτικά, πλήρη προγράμματα marketing και ενέργειες προώθησης και διαφήμισης, με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων, την προώθηση, ενίσχυση και προβολή προς τα έξω των προϊόντων, των υπηρεσιών, της φήμης και της ανταγωνιστικότητας του Δικτύου. Παράλληλα, ο δικαιοδόχος υποστηρίζεται και καθοδηγείται σε θέματα διαφήμισης, προσέλκυσης πελατών και δημόσιων σχέσεων του καταστήματός του, σε τοπικό επίπεδο.

-Κεντρικές προμήθειες
Οι δικαιοδόχοι επωφελούνται από το κεντρικό σύστημα εφοδιασμού και προμηθειών, που έχει αναπτύξει η εταιρία, μέσω του οποίου οι συνεργάτες μπορούν να προμηθευτούν γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές τα προϊόντα του δικαιοπαρόχου καθώς και των εγκεκριμένων τρίτων προμηθευτών του δικτύου. Δυνατότητα που επιτρέπει στον συνεργάτη να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην παρακολούθηση και λειτουργία του καταστήματος του και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών εξυπηρέτησης στους πελάτες του.

Λειτουργία καταστήματος και έλεγχος δικτύου

Κατά τη διάρκεια της Σύμβασης Δικαιόχρησης, ο δικαιοπάροχος στο πλαίσιο διασφάλισης της ποιότητας των προσφερόμενων στο καταναλωτικό κοινό προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και της ενιαίας και ομοιόμορφης λειτουργίας του συστήματος δικαιόχρησης:
Α) Γνωστοποιεί στον Δικαιοδόχο αρχές, προδιαγραφές και οδηγίες που αναφέρονται στην οικονομική, λογιστική και εμπορική οργάνωση του καταστήματος. Η επικοινωνία με τον Δικαιοδόχο πραγματοποιείται με επισκέψεις στελεχών, τυπωμένο ή ηλεκτρονικής μορφής υλικό και εγκυκλίους.
Β) συμβουλεύει και ενημερώνει περιοδικά το Δικαιοδόχο σχετικά με την λειτουργία του καταστήματος.
Γ) διαθέτει στον Δικαιοδόχο Εγχειρίδια Λειτουργιών, που έχουν προετοιμαστεί για χρήση από τους Δικαιοδόχους σε σχέση με τα καταστήματά τους. Τα εγχειρίδια αυτά περιλαμβάνουν πληροφορίες που σχετίζονται με τη λειτουργία του καταστήματος περιλαμβανομένων μεταξύ άλλων π.χ. Φόρμες λειτουργιών / διαδικασιών, περιγραφή λειτουργιών της επιχείρησης, διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, μεθόδων παραγγελιοληψίας των εμπορευμάτων, επιχειρηματικής και τιμολογιακής πολιτικής, άλλες διαχειριστικές και διαφημιστικές μεθόδους.
Δ) Παρέχει αποκλειστικά, σε τιμές βάσει τιμοκαταλόγου χονδρικής, υλικά συσκευασίας, περιτυλίγματος, τσάντες, υλικά marketing κλπ.
Ε) Γνωστοποιεί στον δικαιοδόχο προδιαγραφές και οδηγίες που αφορούν μηχανολογικό, ηλεκτρικό, ηλεκτρονικό, εξοπλισμό μηχανογράφησης κλπ.

Ο δικαιοδόχος λειτουργεί με δικές του δαπάνες και δική του ευθύνη το κατάστημά του, καθημερινά, χωρίς διακοπή τις Κυριακές και τις αργίες, από τις 05.00 π.μ. μέχρι τις 22.00 μ.μ. (των εργασιών προετοιμασίας του καταστήματος συμπεριλαμβανομένων) σύμφωνα με τις προδιαγραφές, που ορίζει ο δικαιοπάροχος. Διαφοροποίηση του ωραρίου ή των ημερών λειτουργίας του καταστήματος, λόγω ειδικών τοπικών συνθηκών, είναι δυνατή μόνο κατόπιν εγγράφου συναινέσεως του Δικαιοπαρόχου.

Ο Δικαιοπάροχος με σκοπό, την εξακρίβωση της ενιαίας και ομοιόμορφης εφαρμογής από τα επί μέρους καταστήματα του δικτύου του συστήματος δικαιόχρησης, της πιστής εφαρμογής των αρχών, προδιαγραφών και οδηγιών του, αλλά και προς διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και στάθμης των προσφερομένων από τα καταστήματα του δικτύου προϊόντων και υπηρεσιών, δικαιούται να προβαίνει, με εκπροσώπους και επιθεωρητές του, σε ελέγχους των καταστημάτων του δικτύου. Οι εν λόγω Επιθεωρητές συντάσσουν Δελτίο Επιθεωρήσεως, στο οποίο σημειώνουν τις παρατηρήσεις και διαπιστώσεις τους.

Ο Δικαιοδόχος υποβάλλει κάθε μήνα αναφορά στον Δικαιοπάροχο που περιλαμβάνει όγκο πωλήσεων, στατιστικά στοιχεία για τις συναλλαγές με τους πελάτες, στοιχεία και πληροφορίες του τοπικού ανταγωνισμού καθώς και άλλα στοιχεία που μπορούν να είναι χρήσιμα για τον Δικαιοπάροχο και το σύστημα.

Επίσης στο πλαίσιο των τηλεφωνικών επαφών και των τακτικών επισκέψεων των επιθεωρητών και εκπροσώπων του δικαιοπαρόχου στα καταστήματα του δικτύου, παρέχονται στους δικαιοδόχους βασικές υπηρεσίες όπως:

 • Υποστήριξη στις απαιτούμενες δημόσιες σχέσεις και στις ενέργειες προβολής και τοπικής διαφήμισης,
 • παρακολούθηση των εξελίξεων του κλάδου και ενημέρωση σχετικά με τον ανταγωνισμό,
 • πρόταση λύσεων και εντοπισμός προβλημάτων και δυσλειτουργιών,
 • υποστήριξη στην άσκηση της λειτουργίας της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του καταστήματος, 

 • εντοπισμός εκπαιδευτικών αναγκών, επί τόπου εκπαίδευση ή οργάνωση σχετικών σεμιναρίων, υποστήριξη στην εμπορική λειτουργία κλπ.
ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
210-2896400

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Περισσότερα» για να δείτε λεπτομέρειες. Περισσότερα.